fredag 24 oktober 2008

Dagens inälvor samt Dagens sprit


Toskanas kullinariska läckerheter sprider sig för den gastronomiskt lagda långt utanför det traditionella fältet av vilt; som vildsvin och hare; fläsk från Cinta Senese och nöt som Bisteca Fiorentina. För att riktigt känna smaken av den gudomliga komedin rekomenderas kalvens tredje mage som undertecknad avnjöt en kväll utan att riktigt veta vad det var. Vi gissade alla på kalvens lunga men ack så fel vi hade. Och tur var det för som alla vet är kalvens tredje mage den i särklass mest smakfulla magen och betydligt bättre och exklusivare än de andra. Mmmmmm....

Då vi befann oss i denna mellanitalienska guldgruva behöver jag knappast antyda att vi drack, tvättade oss och borstade tänderna med Chianti, det säger sig självt.
Istället över till andra spännande törstsläckare. Florensresan innehöll både fina viner, bubbliga viner, brittisk öl, venetianska findrinkar och internationella skogshuggardrinkar som den halvliter Long Island Ice Tea jag och Carin Cnowlén bedövade våra smaklökar med en måndagkväll. Tack för det Carin!

Inga kommentarer: