onsdag 28 oktober 2009

Il sole!

Veckan har så långt bjudit på en mångfald härligheter. Helgen förde tydligen med sig varma vindar, vilket har resulterat i att sommaren återvänt till den eviga staden. Detta står i fullständig kontrast till slutet av förra veckan som istället bjöd på regn, kyla och starka vindar.



Detta var förstås inte enbart negativt, (trots att vi då många gånger sågs svära och hytta näven åt vädergudarnas håll) utan inramade landskapet kring Caprarola och Bagnaia i suggestiv dimma. Vackra dis flöt omkring i luften som vilseledda molntussar, och utgjorde egentligen ett fulländat sceneri till Palazzo Farneses grotta, situerad i trädgården bakom palatset, där vi genom guidens gunst och nåd till och med fick beskåda vattenspelet; droppar som regnade från hela grottans tak ner i dammen under.



Men nu har som sagt solskenet återkommit, och turisterna har återigen slängt av sig kläderna för att strosa ner Via del Corso i shorts och flip-flops. Med veckan har även Michelangelo gjort återtåg in i kursen och våra studier, då vi besökt både Julius II:s gravvård i S. Pietro in Vincoli, där David för övrigt framförde en makalöst trevlig presentation, och Campidoglio; två väldigt fina exempel på att stora konstnärers drömmar, och i synnerhet Michelangelos, inte alltid kan uppfyllas.

Imorgon tänkte vi storma Frankrikes ambassad, och eftersom denna lämpligt nog är inhyst i familjen Farneses citypalats delvis kreerad av nämnda Michelangelo passar vi nog på att samtidigt studera både arkitektur och fresker. Nu väntar förberedande taktiksnack med Sabrina i auditoriet.

På återseende,

Jessica

Inga kommentarer: