torsdag 8 oktober 2009

Fotgängare vs. Bussare

En mindre inofficiell tävling har utbrutit på institutet om morgnarna. På väg till förmiddagarnas studieobjekt väljer somliga av oss att promenera hela sträckan, medan andra av oss väljer att färdast medelst kollektivtrafik. Jag tillhör givetvis senare gruppen och tar därför ställning till bussarnas fördel.

Igår vann vi i lag Bussare, och lyckades till och med segla förbi lag Fotgängare på Via del Corso glatt vinkandes och hejandes. Tyvärr hade lag Fotgängare uppmärksamheten på annat håll, och märkte inte av våra glada uppmuntrande hejarop. Måste säga att de verkade en aning utmattade och varma...

Annat blev resultatet idag på väg mot S. Cecilia in Trastevere. När lag Bussare väl promenerade in i lilla rosträdgården framför kyrkan sitter hela laget Fotgängare med kursledare Sabrina och väntar tålmodigt. Men så måste tilläggas att denna gång fick de även en halvtimmes tidigare start, och jag vågar påstå att vi skulle segrat markant om inte spårvagnarna fastnat i en trafikolycka vilket tvingade oss att gå flera stationer, samt att rusningstrafiken vid Tibern stockade sig en aning. Men så ter sig spelreglerna och vi erkänner oss besegrade för denna gång.

/Jessica

Inga kommentarer: