fredag 2 oktober 2009

Venerdì!

Fredag! Vattnet är tillbaka!

Efter en behaglig sovmorgon samt ett besök på den förträffliga utställningen Roma. La pittura di un imperio vid Scuderie del Quirinale är det snart dags för en session i biblioteket för att konsultera litteraturen. Därefter kommer vinet att konsulteras.

Under morgondagen planerar undertecknad att avlägga ett besök på Museo d'Arte Contemporanea di Roma (MACRO) för en inventering av den italienska samtidskonsten, från 1960 och framåt. Rapport följer.

Idag slås även portarna upp till utställningen Caravaggio/Bacon på Galleria Borghese, där den store mästaren Michelangelo Merisi da Caravaggios verk ställs mot och samman med Francis Bacons senare men likaledes storartade konstnärliga gärning. Konstnärernas dödsår (400 år sedan Caravaggio tackade för sig; eller egentligen nästa år men utställningen pågår in i januari) respektive födelseår (100 år sedan Francis kom till världen) sammanfaller på ett sätt som tydligen ytterliggare skall motivera en utställning där de båda möts. För alla er som uppskattar representationer där den mänskliga existensens mindre behagliga sidor skärskådas kan ett besök vara att rekommendera.

/David

1 kommentar:

Oscar B. Frithiofsson Nordell sa...

Yes! Hur kan man ha sådan tur att det är en Caravaggioutställning när man ska ner?!

Hur är vinet?