tisdag 18 november 2008

Svänger han höger så dör jag!

Häromdagen var vi några stycken som bestämde att bege oss till Roms största shoppingcenter - Porta di Roma. Vad vi trodde skulle bli en trevlig eftermiddagsvisit i kommersialismens högborg utvecklades istället till en bisarr komedi i bästa slap-stickanda.
Det började med att stället - ett av Europas största - inte har någon hemsida som kunde berätta hur vi skulle ta oss dit men som tur är har ATAC, Roms samlade bussbolag, en tjänst som erbjuder reseanvisningar från punkt A till punkt B. För att vara extra säkra bad Cecilia institutets sekreterare om hjälp.
Det hela gick totalt åt pipsvängen. Efter fyra bussbyten (varav ett åt helt fel håll), tre olika ATACpersoners helt felaktiga anvisningar, 45 minuters väntan i ösande regn sjungandes julsånger och en märklig resa ut i skogen tvingade vi en busschauför att släppa oss på rätt hållplats. Den rätta hållplatsen var dock ingen hållplats utan en punkt mellan två motorvägar som ledde genom en viadukt till infarten till parkeringsgaraget. Så efter att i panik ha sprungit över nämnda motorväg kom vi till slut in i köpcentret, gåendes på bilvägen och underifrån hela komplexet. Normalt skulle resan ha tagit max 45 min, vi var på plats efter två och en halv timme... lite drygt.
När så allting stängde en halvtimme senare insåg vi problemet med att ta oss hem igen men efter lite förvirring, konstiga och felaktiga råd och blint irrande hittade vi rätt. Mycket tack vare tur och en förbarmande själ som mot alla odds talade engelska.
Italienarna är så konstiga. De bygger världens största shoppingcenter men förhindrar folk - AKTIVT - att ta sig dit.
Vi hade i alla fall en rolig kväll i förorten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men, hur var shoppingen då?

Everydaybi sa...

Man ska ALLTID leta rätt på sin resa själv på ATAC:s hemsida.